www.bulgur.se






Tips och recept...

Bulgur finns i tre olika grovlekar: fin, mellan och grov. Fin lämpar sig bra i sallader och gratänger. Mellan och grov används på samma sätt som ris. Alla rätter där ris eller couscous ingår kan med fördel bytas ut mot bulgur.

Så här lätt lagar du bulgur
Koka upp vatten, salt och olja.
Beräkna 1 dl (60g) okokt bulgur/person.

Grundrecept två portioner:

Grovlek
Koktid
Vatten
Olja
Salt
Bulgur

Fin
Mellan
Grov

1 min.*
8 min.
10-12 min.

2 dl
4 dl
5 dl

½ msk
½ msk
½ msk

½ tsk
½ tsk
½ tsk

2 dl
2 dl
2 dl

* tag av kastrullen från värmen, låt svälla under lock i 10 minuter

Tips! Använd gärna buljong i kokvattnet så får vetet en mustigare smak.



Tabooleh

Limelax med bulgur

Bulgur med rotfrukter

Bulgur á la Carbonara

Bulgur med köttfärs och vitkål

Bulgur med champinjoner och lök

Köttfärssås med Bulgur

Korv Stroganoff med Duve Bulgur





















© 2004 Spannfod AB | Quadrat Media




Tillverkning:
Scandinavian Bulgur AB | Brännarevägen 6 | 151 55 Södertälje
Tel 08-550 10 600 | Fax 08-550 10 696

Försäljning och marknadsföring:
Spannfod AB | Box 20 | 178 21 Ekerö | Tel 08-20 20 50
Fax 08-21 25 10 | info@spannfod.se | www.spannfod.se